Annika Paananen

Monipuolinen kokemus ja osaaminen taloushallinnosta ja controllertehtävistä. Annika vastaa Kreabissa rahavaroista sekä hallinnosta. Seuraa ja raportoi/ analysoi miltä talous näyttää tänään ja tulevaisuudessa.

Näin viestit talousluvuista ymmärrettävästi

Koulussa pitkä matematiikka oli minusta kiinnostavaa ja mielenkiintoista. Matikassa kaikki on loogista ja järjestelmällistä, kaikelle on selitys. Numeroista ja niiden tulkinnasta täytynee vähintään innostua, jotta taloushallinto on oikea valinta tulevaan työhön.

Viestintätoimistossa numerot ja raporttien tulkinta sekoittuvat ideointiin ja asiakkaan vaatimuksiin konsulteille.

Itse todettua on, että looginen ajattelu on monesti auttanut ymmärtämään ja oppimaan myös muita asioita ja käsityksiä asioista nopeammin. Tästä on ihan tieteellisiäkin tutkimuksia tehty. Turhaan ei kannateta laskennan ja siihen liittyvän ajattelun lisäämistä ja korostamista tulevilta opiskelijoilta, kun kyse on laajentavasta ajattelutavasta muihinkin asioihin.

Talouden controllerin tavoitteesta sitten. Pyritään saamaan muut ihmiset ymmärtämään raporttien numeroita, näkemään metsä puilta. Lukujen kehitys ja suunta osoittavat mihin ollaan menossa, huonompaan vai parempaan ja missä tulee parantaa. Mielikuvitus ja luova ajattelu ovat apuna myös tässä työssä, vaikka hatusta ennusteita ei tehdäkään!

Miten sitten siirtää ymmärrettävästi taloudellista informaatiota muille? On suotavaa, ettei kerralla käydä läpi kuin enintään 3 tunnuslukua tai talouteen liittyvää asiaa, jotta tiedon sisäistäminen onnistuisi hyvin.

Mieluiten otetaan vain yksi tunnusluku ja käydään se läpi perusteellisesti ja hitaasti, jotta tuloksia syntyy. Selkeätä myös!