Nykynuorten sosiaalinen media

Nykynuoret käyttävät sosiaalista mediaa heidän jokapäiväisessä elämässä. Suurin osa sosiaalisesta mediasta onkin suunnattua nuorille.

Itse käytän eniten snapchattia, instagramia, youtubea ja whatsappia. Snapchatin tarkoituksena on jakaa kuvia ja jutella kavereiden kanssa. Voit laittaa kuvia mystooryysi, että kaikki seuraajasi näkevät kuvan tai videon jonka olet ottanut, tai lähettää sen yksityisviestillä kaverille. Voit myös kirjoittaa kuvan päälle tekstiä, lisätä kellonajan jne.

Käytän Instagramia enemmän toisten julkaisujen katsomiseen kuin omien kuvien julkaisuun.

Itse käytän enemmän snapchattia kuin instagramia. Instagramiin nykynuoret päivittävät keskimäärin vähemmän kuin snapchattiin. Esim. snapchattiin saatat lähettää ja julkaista yhdessä jopa kaksisataa kuvaa päivässä kun taas insagramiin eivät useimmat edes julkaise joka päivä. Käytän Instagramia enemmän toisten julkaisujen katsomiseen kuin omien kuvien julkaisuun.

Instagramissa ja snapchatissa seurataan usein myös erilaisia julkisuudenhenkilöitä. Youtubea käytän varmaankin yllä olevista sovelluksista vähiten. En julkaise sinne itse mitään, mutta saata silloin tällöin katsoa sieltä eri youtubettajien videoita. Whatsappia minä käytän tärkeiden tai kiirellisten viestien lähettämiseen, koska ihmiset yleensä avaavat ne nopeammin. Uusia sosiaalisenmedian nousevia sovelluksia Suomessa ovat ns. kyselysovellukset esim. sarahah, jossa voit kysyä tai laittaa viestiä nimettömänä vaikka kaverille.

Tiedot sosiaalisessa mediassa leviävät nopeasti. Sen lisäksi että kuvat ja viestit välittyvät nopeasti kaverille, myös tapahtumat ja uutiset leviävät nopeasti. Saatan vaikka katsoa kaverini mystoorysta, että hän on samassa ostoskeskuksessa kuin minä, ja sitten voimme vaikka sopia, että näemme. Myös uudet trendit leviävät nopeasti sosiaalisessa mediassa. Ihmiset saattavat vaikka nähdä jonkun julkisuudenhenkilön pitävän jonkinlaista vaatetta, ja he haluavat ostaa sen.

Kirjoittaja, 8.-luokkalainen Karoliina Jungner vietti viikon työharjoittelijana Kreabilla.