Anna-Maria Laine

Hyvää kieltä ja rohkeaa viestintää arvostava kreabiitti, jonka keittiönpöytä on kaaoksessa mutta projektit hanskassa. Elämänohje? Aina on tilaa yhdelle sipsille.

Parempi maanantai?

5+1 ajatusta hyvään työpäivään

Sunnuntaibrunssin, joogan ja metsäreippailun jälkeen kalenteri piippaa palaveria ja lähestyvää deadlinea. Hae Veera ja muista varata hammashoito!

Älä hätäile. Hae kuppi teetä ja lue eteenpäin.

 1. Kollegani Teron sanoin: Hengitä syvään.
  Auttaa nopeasti ja melkein mihin vaan. Etenkin, jos olet pohjimmiltasi hosuva säntäilijä, kuten minä.
 2. Suuntaa katse.
  Näe hyvä siinä mitä teet. Jos tekemistä on enemmän kuin aikaa, valitse mitä teet ja keskity. Hyväksy se, että elämässä jotain jää aina kesken – teit silti ihan hyvin.
 3. Vaikuta.
  Muista omat vahvuutesi ja tuo ne esiin työssäsi. Sano ajatuksesi ääneen (paitsi jos näet, että muut vilkuilevat jo kellojaan). Luo ympärillesi hyvä ilmapiiri. Kiitä.
 1. Säästä aikaa.
  Kysy, ja jos et saanut hyvää vastausta, kysy uudestaan. Muista jakaa tieto, joka sinulla on. Joku muu kaipaa sitä, joten säästät yhteistä aikaa.
 1. Älä luovuta valtaa muille.
  Työaikasi on sinun aikaasi. Jos kalenteri täyttyy muiden tekemistä varauksista, muista varata aikaa myös töille, jotka haluat tai jotka jo lupasit tehdä.

+1:
Tee maanantaista Maanantai De Luxe: Ulkoile: varaa vartti lounasaikaan tai sovi iltakävely kaverin kanssa. Lämmitä sauna. Säästä lempiohjelma tai -podcast ja nauti nyt. Tilaa ruoka kotiin tai nappaa take away, mutta vain maanantaisin! Muista olla kiltti itsellesi.

Hyvää maanantaita – ja jos meni pieleen, niin muista, että meillä on aina tiistai.