Raine Tiessalo vahvistaa Kreabin sisältö- ja talousviestintäosaamista

Toimittaja Raine Tiessalo siirtyy viestintätoimisto Kreabiin johtavaksi viestintäkonsultiksi. Tiessalo, 45, on tullut tutuksi muun muassa Ylen pitkäaikaisena kirjeenvaihtajana Ranskassa vuosina 2001-2012, Euroopan taloutta koskevien raporttien kirjoittajana ja viime vuodet hän on erikoistunut suomalaisiin pörssiyhtiöihin ja Suomen talouspolitiikkaan globaalin talousuutistoimisto Bloomberg Newsin toimituksessa Helsingissä.

“Monilla suomalaisilla pörssiyhtiöillä ovat tuotteet, strategiat ja johtaminen kunnossa, mutta viestintä ei usein täytä kansainvälisten sijoittajien tai kansainvälisten talousuutistoimistojen odotuksia. Jo perusasioissa, kuten kvartaalitiedotteiden sisällön muotoilussa on paljon parannettavaa. Minusta on mahtavaa päästä nostamaan suomalaisyritysten viestintää kansainväliset kriteerit täyttävälle tasolle ja siten auttaa niitä menestymään”, Tiessalo toteaa.

Tiessalo näkee, että viestinnän sisältöjä räätälöimällä, ajattelua kirkastamalla ja omaa yritystä koskevaa tietoa jalostamalla on mahdollista tavoittaa sijoittajat ja media paljon nykyistä laajemmin.

”Selkeä, nopea ja läpinäkyvä viestintä tukee markkinoiden luottamusta liiketoimintaan ja on omiaan suojaamaan osakekurssia turhilta heilahteluilta. Varsinkin kansainvälisille sijoittajille viestin pitää olla selkeä, ytimekäs ja kaikesta turhasta karsittu. Sanallinen kikkailu, liioittelu tai vaikkapa odotuksia heikompien kvartaalitulosten peittely sumentavat ulkoista kuvaa, lisäävät maineriskejä markkinoilla ja voivat johtaa potentiaalisten sijoittajien menetykseen.”

Kreab on panostanut talous- ja vaikuttajaviestinnän lisäksi content designiin eli räätälöityihin sisältöratkaisuihin vuodesta 2016 lähtien, jolloin MTV:llä toimittajana työskennellyt Tommi Manninen aloitti Kreabin sisältöjohtajana.

“Sisältöjen muotoilu kohderyhmän erityistarpeisiin korostuu koko ajan. Raine Tiessalo tuo Kreabiin paitsi yleistoimittajan uutisymmärrystä myös poikkeuksellista erityisosaamista kansainvälisestä talous- ja sijoittajauutisoinnista. Myös se on tärkeää, että Tiessalo taitaa monipuolisena toimittajana sekä kirjoittamisen että audiovisuaalisen tarinankerronnan”, Manninen sanoo.

 

Lisätietoja:

Raine Tiessalo, johtava viestintäkonsultti, Kreab, +358 50 4355898

Tommi Manninen, sisältöjohtaja, Kreab, +358 400 437515