Tässä he ovat – uudet harjoittelijat aloittivat Kreabilla

Kreabin arkea heräteltiin vuodenvaihteen ympärillä uusien harjoittelijoiden aloittaessa työskentelynsä toimistolla. Arda Yildirim, Matias Strozyk ja Tuomas Tierala kirittävät kreabiitteja alkuvuoden ajan.

Kolmikon tavoite – pyöräyttää Kreabin uusi vuosi käyntiin suurimmalla mahdollisella vaihteella – on yhteinen, mutta polut Mikonkadulle ovat olleet erilaiset. Arda on kahvia rakastava digiosaaja ja tuleva viestinnän maisteri Helsingin yliopistosta. Matias on toimittajataustainen turkulainen, joka on valmistumassa filosofian maisteriksi Turun yliopiston mediatutkimuksen oppiaineesta. Tuomas on vaikuttajaviestintään erikoistunut valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta.

Harjoittelijatrio sparraa ja tukee kreabiittejä kaikenlaisissa viestintätehtävissä kevääseen asti. Kunkin omat erityiset vahvuusalueet tuovat taattua lisäpotkua kaikkeen toimiston tekemiseen.

Lue lisää alta!

Arda

Olen Helsingin Yliopistosta alkuvuodesta 2018 valmistuva viestinnän maisteri. Viestintä tuntui lukioikäisenä omalta vahvuudelta ja mielenkiinnonkohteelta, josta halusin päästä oppimaan enemmän. Erityisesti kirjoittaminen ja ihmisten välinen vuorovaikutus kiinnostivat ja kiinnostavat edelleen. Olen aina ollut kova tarkkailemaan ja luomaan tarinoita näkemieni ihmisten taakse.

Opiskelujeni alkuvuodet tein paljon töitä kahvialalla baristana. Innostuin asiakaspalvelusta, välittömästä riemusta ja ilosta asiakkaan kasvoilla sekä luomistani kontakteista kantisten kanssa. Näen edelleen kahvilatyöskentelyn kaltaisen asiakaspalvelun yhtenä merkittävimmistä viestintätaitojen koulusta. Ihmisten tarve tulla huomioiduksi aidolla läsnäololla näyttää korostuvan tässä digitaalistuvassa maailmassamme.

Maisterivaiheessa aloin hakea aktiivisesti myös koulutustani vastaavia töitä. Ennen Kreabille siirtymistä ehdinkin tehdä harjoitteluja mm. Svenska YLE:llä sekä Alkon ja yhdenvertaisuusvaltuutetun viestinnässä. Kreabille hain heidän positiivisen työnantajamielikuvan sekä haluni työskennellä viestintätoimistossa yhteisenä summana. Tähän asti työtehtävät ovat olleet erilaisia ja mielenkiintoisia sekä työkaverit ovat loistaneet ihanuudellaan ja maanläheisyydellään.

Kahvi on luonnollisesti vielä suuri osa minua. Asun kahvinpaahtajan kanssa, joten aamusta iltaan saattaa vapaapäivämme kulua erilaisia uuttoja testaillessa ja maistaessa. En myöskään lähde matkalle, oli se sitten ulkomaille tai naapurikuntaan, ilman perinpohjaista paikallisten kahviloiden ja paahtimoiden kartoittamista. Jos satut syömään Albertinkadun Ravintola Grönissä, voit maistaa ruoan päätteeksi suunnittelemani ja hiomani kahvielämyksen.

Matias

Opinnot Turun yliopistossa ovat loppusuoralla ja valmistun tämän vuoden aikana filosofian maisteriksi mediatutkimuksen oppiaineesta. Toiveenani oli monialainen koulutus, joka yhdistelisi viestintää, journalismia ja populaarikulttuuria. Pääsykokeen yhteydessä en ehkä osannut kuvitella perehtyväni esimerkiksi selfieihin tai tosi-tv -formaattiin kokonaisen kurssin edestä, mutta laaja valikoima opintotarjontaa tyylilajeista mediavälineisiin ja teorioista käytäntöön ovatkin tarjonneet kiinnostavan läpileikkauksen eri näkökulmiin.

Erityisesti minua viehättää sosiaalinen media; sen ihmiset ja jatkuva virta, sekä tarinat niiden takana. Se näkyi myös gradussani, jossa tutkin urheilijoiden henkilöbrändäämisen keinoja sosiaalisen median alustoilla. Sosiaalinen media on täynnä mahdollisuuksia, joiden täyttä hyödyntämistä vielä aikamme ilmiönäkin yhä ajoittain arastellaan. Urheilijalle se on tilaisuus erottua joukosta, tuoda omaa persoonaansa esille ja kasvattaa markkina-arvoaan, eivätkä nämä seikat menisi hukkaan esimerkiksi monessa asiantuntijaroolissakaan.

Työtaustaltani olen toimittaja ja kirjoitin ensimmäiset julkaistut tekstini jo 15-vuotiaana. Vuodesta 2011 olen työskennellyt freelancerina useille verkko- ja printtijulkaisuille, muun muassa Ylelle. Kreabilla pääsen yhdistämään journalistista taustaani ja teoreettista osaamistani uusien tarinoiden tekemiseen sekä viestien pukemiseen kuviksi ja sanoiksi. Toivoin harjoittelupaikaltani mahdollisimman laaja-alaisia viestintätehtäviä, ja niitä Kreab takuulla tarjoaa.

Tuomas

Valmistuin Helsingin yliopiston valtiotieteellisestä tiedekunnasta syksyllä 2017 pääaineenani poliittinen historia. Sisäinen valtiotieteilijä ja humanisti ohjasivat kuitenkin koko ajan kohti melko laaja-alaisia kokonaisuuksia, joita sosiologia ja valtio-oppi tukivat sivuaineina.

Yhteiskunnallinen vaikuttajaviestintä, eli yleisemmin nykyään käytetty public affairs -puoli alkoi toden teolla kiinnostaa jo lukioikäisenä, mutta todellinen kipinä tähän heräsi opintojen aikana. On äärimmäisen mielenkiintoista yhdistää poliittisen yhteisön lainsäädäntöpuolta osaksi yritysmaailmaa. Miten yritykset saavat omat tarpeensa kuuluviin, miten eri sidosryhmien edunvalvonta toimii ja kuinka näitä asioita voidaan ajaa eteenpäin? Sidosryhmien, etujärjestöjen ja yrityspuolen kuunteleminen on äärimmäisen tärkeää lainsäädäntöprosessissa, jotta voimme varmistaa tehokkaan lakien säätämisen, ja lait, jotka vastaavat todellisiin tarpeisiin.

Työtausta minulta löytyy urheilun parista, jota myös oma pro graduni käsitteli. Työväen urheilun ja liikunnan järjestömuutokset ja niiden analysointi antaa hyvän pohjan järjestöjen ja niiden tarpeiden ymmärtämiseen. Kreabilla pääsen kasvattamaan ymmärrystäni ja osaamistani alasta ja pääsen luomaan laajan kuvan strategisen ja vaikuttajaviestinnän maailmasta.