Tutut yhtiöt yksityissijoittajien suosikkeja

Suomen Pörssisäätiö, Kreab ja Wanha Satama järjestivät SIJOITUS INVEST 2016 -tapahtuman yhteydessä yksityissijoittajille kilpailun, jossa valittiin Suomen parhaat pörssiyhtiöt. Kilpailussa oli neljä sarjaa: Paras suuri, keskisuuri ja pieni yhtiö Helsingin pörssin päälistalla sekä paras yhtiö First North -listalla.

Suurten yhtiöiden sarjassa voiton vei KONE. Äänestäjät arvostivat erityisesti Koneen jatkuvaa kasvua ja uudistumiskykyä sekä luotettavuutta ja varmuutta sijoituskohteena. Keskisuurten yhtiöiden sarjassa voittajaksi selviytyi Ponsse, jota arvostettiin innovatiivisuudesta ja luotettavuudesta. Pienten yhtiöiden paras oli Kotipizza Group, jota äänestäjät kehuivat varmasta johtamisesta ja vahvasta kasvusta listautumisen jälkeen. First North -listan arvostetuin yhtiö oli Verkkokauppa.com, jota kehuttiin avoimuudestaan ja edelläkävijyydestään.

Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri kommentoi: ”Yksityissijoittajan valinta -kilpailulla edistetään sitä, suomalaiset yhtiöt viestivät avoimesti ja ottavat yksityissijoittajat paremmin huomioon. Tarvitsemme yhä enemmän yksityissijoittajia omistajiksi ja sijoittajiksi tukemaan suomalaisten yritysten kasvua ja kehitystä.”

Suomen parhaaksi talousviestintätoimistoksi arvostetun Kreab Oy:n viestintäkonsultti Lauri Hyppölä kertoo tuloksista: ”Kilpailun tulokset osoittavat, että yhtiöt jotka viestivät luotettavasti, ovat tavoitettavissa ja huomioivat yksityissijoittajia parhaiten, palkitaan yksityissijoittajien luottamuksella. Kasvu ja avoimuus korostuivat sijoittajien vapaissa kommenteissa.”

20161201_160547_resized-2

Yksityissijoittajan valinta -kilpailun tavoitteena on nostaa yksityissijoittajien arvostusta ja kiinnittää huomiota yhtiöiden sijoittajaviestinnän laatuun. Kilpailun palkinnot jakoi tilaisuudessa puhunut Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen.

Voittajat:
Paras suuri yhtiö Helsingin pörssin päälistalla: KONE Oyj
Paras keskisuuri yhtiö Helsingin pörssin päälistalla: Ponsse Oyj
Paras pieni yhtiö Helsingin pörssin päälistalla: Kotipizza Group Oyj
Paras yhtiö First North -listalla: Verkkokauppa.com Oyj