Tero Lehtinen

Tero tuo Kreabille kokemusta ja osaamista mediaseurantamaailmasta ja tuoretta tietämystä vuorovaikutuksesta sosiaalisessa mediassa. Digitaalisen maailman vastapainona on uudelleen roihahtanut suhde vinyylilevyihin.

Vieraita työpaikalla – mitä ne meistä ajattelee?

Kohdatessaan vaikkapa asiakkaan tai vanhan työkaverin tulee usein puheeksi millainen työyhteisö meillä on ja kuinka viihdyn työpaikalla. Toki silloin on helppo sanoa, että työyhteisömme on aivan mahtava ja että toimimme kaikki avoimessa vuorovaikutuksessa.

Näistä sanoista ei oikeastaan koskaan joudu vastuuseen, sillä monen työpaikan arki jää asiakkaille ja kavereille kohtalaisen etäiseksi. Riski kasvaa, jos sanoo näin työnhakijalle, joka tuleekin valituksi.

Syksyllä Kreabilla kävi kolme viestinnän opiskelijaa tutustumassa työelämään ns. yrityssafarilla. Jo aluksi avotoimistoamme esiteltäessä tuli varmasti kuvattua arkeamme juuri noilla sanoilla. Tällä kertaa vieraat eivät kuitenkaan lähteneet seuraavassa hetkessä ovesta ulos, vaan asettuivat keskuuteemme viikon ajaksi tekemään töitä ja siinä sivussa uteliaasti aistimaan työpaikkamme henkeä ja dynamiikkaa.

Tarkkailijoiden läsnä ollessa tarkkailtavat muuttavat käyttäytymistään tavanomaiseen verrattuna. Melko nopeasti tarkkailijat, eli tässä tapauksessa safarilaiset, kuitenkin sulautuivat joukkoomme osallistuvina havainnoijina. Aika ajoin mielessä silti kävi, että olemmeko sanojemme mittaisia, olemmeko toisillemme mahtavia työkavereita ja onko vuorovaikutuksemme avointa. Aistit herkistyivät siis myös itsereflektioon.

Suosittelen vierailijoiden istuttamista oman väen keskuuteen, jos sellaiseen avautuu mahdollisuus. Se tekee monet organisaation arvoista näkyviksi ja panee ne koetukselle. Vieraiden ihmisten ilmaantuminen totuttujen kuvioiden keskelle voi aiheuttaa työyhteisössä pienimuotoisen kriisin, joka myös herättää tutkimaan omaa rooliaan työyhteisön jäsenenä.

Hyvä työilmapiiri ei synny toteamalla, että sellainen meillä on, ei sen paremmin johdon kuin työntekijän lausumana. Se ei myöskään synny vain luomalla sille edellytyksiä. Tärkeintä on, että hyvä työilmapiiri nauttii arvostusta läpi koko organisaation, jolloin jokainen tekee sen eteen oman osuutensa. Silloin ei tarvitse miettiä, että mitä ne meistä ajattelee.

Kuvan leivonnaisen on muuten leiponut Blondie Bakes.