Yksityissijoittajat haluavat pörssiyhtiöiltä avointa viestintää

Yksityissijoittajat ovat jälleen valinneet suosikkinsa suomalaisista pörssiyhtiöistä. Suomen Pörssisäätiön, Kreabin ja Helsingin Messujen järjestämässä Yksityissijoittajan valinta 2017 -kilpailussa voittajiksi nousivat Kone, Revenio Group, Kotipizza Group ja Verkkokauppa.com.

Vuosittain järjestettävän kilpailun tavoitteena on nostaa yksityissijoittajien arvostusta ja kiinnittää huomiota yhtiöiden sijoittajaviestinnän laatuun. Kilpailussa on neljä sarjaa: Paras suuri, keskisuuri ja pieni yhtiö Helsingin pörssin päälistalla sekä paras yhtiö First North -listalla.

Suurten yhtiöiden sarjassa voittanutta Konetta arvostettiin luotettavana ja vastuullisena sijoituskohteena, joka luo omistaja-arvoa ja viestii sijoittajille avoimesti ja laajasti. Keskisuurten yhtiöiden voittaja Revenio Group sai sijoittajilta kehuja jatkuvasta kehityksestään ja innovatiivisuudestaan. Pienten yhtiöiden paras oli Kotipizza, jota äänestäjät kehuivat jatkuvasta tuloksentekokyvystä sekä piensijoittajan huomioimisesta viestinnässä. First North -listan arvostetuin yhtiö Verkkokauppa.com sai kiitosta kasvusta sekä hyvin toteutetusta kulurakenteesta.

”Yksityissijoittajan valinta -kilpailulla edistetään suomalaisten pörssiyhtiöiden avointa viestintää. Yksityissijoittajilla on tärkeä rooli suomalaisten yritysten omistajina ja kasvun ja kehityksen tukijoina”, sanoo Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

”Kilpailun tulokset osoittavat, että kattava ja vastuullinen viestintä palkitaan yksityissijoittajien luottamuksella. Sijoittajien vapaissa kommenteissa korostuivat erityisesti kannattava kasvu ja avoimuus”, kertoo Kreabin viestintäkonsultti Lauri Hyppölä.

Kilpailun palkinnot jakoi valtiovarainministeri Petteri Orpo Sijoitus Invest 2017 -tapahtumassa Messukeskuksessa.

(Kuva: Pörssisäätiö)

Voittajat:
Paras suuri yhtiö Helsingin pörssin päälistalla: Kone
Paras keskisuuri yhtiö Helsingin pörssin päälistalla: Revenio Group
Paras pieni yhtiö Helsingin pörssin päälistalla: Kotipizza Group
Paras yhtiö First North -listalla: Verkkokauppa.com