”Onko kyseessä mielenosoitus?” — KreabMedia kävi penkkareissa

Torvet tööttäävät, nuoret huutavat. Plakaattien viestit vaihtelivat politiikasta somevillityksiin. Ajankohtaisuus ja maailmantilanne olivat läsnä — nuoret ovat selvästi perillä sekä kuumista uutisaiheista että Dr. Philin somehitiksi nousseesta vieraasta.

Voittaja kuitenkin on Trump. Kuorma-autojen kyljissä löytyy kuvia Trumpista ja muurista. Hämillään oleva vanhempi ulkomaalainen mies lähestyy meitä. Hän tahtoo tietää, mikä mielenosoitus on menossa. Hän kertoo olevansa Meksikosta ja on selvästi huolissaan tilanteesta. Kerromme, että meneillään on penkkarit, lukionsa päättävien juhla. Kyse ei ole mielenosoituksesta vaan riemukkaasta ilonpidosta. Miehen koko olemus huojentuu. Hän on mielissään, että nuoret osaavat juhlia vaikka tulevaisuus on epävarma ja pelottavakin.

Penkkariautojen lakanoissa käsitellään huolestuttavia aiheita Trumpista Brexitiin, mutta nyt ei ole maailmantuskan aika. Yhdessä plakaatissa lukee, että kohta sataa lakkeja. Plakaatiin on maalattu lähes alaston, lakanaan verhoutunut Pete Parkkosen näköinen henkilö. Päässä alkaa soida: ”Kohta sataa, kohta sataa-aa.”